'Capture life', leg het leven vast en geniet!

over daniëlle

Daantje, Daan, Jel of gewoon Daniëlle. eenendertig lentes jong en geboren en getogen in Maastricht, Zuid-Limburg. Een échte Bourgondiër en vlaailiefhebster. Iemand die houdt van Gezelligheid (met een grote, zachte G) en positief in het leven staat.

Mijn levensmotto is Capture life. Leg het leven vast. Dat doe ik zowel met als zonder camera, want ik vind het belangrijk om altijd mooie dingen in het leven te zien. Het leven kan namelijk best ingewikkeld zijn en uitdagingen met zich meebrengen en is lang niet altijd rooskleurig.

En genieten? Dat doe ik! Lees hieronder verder.

Naast fotograferen kan ik enorm genieten van een lekkere wandeling in de natuur, ga ik graag met vrienden of familie op een terras zitten onder het genot van een hapje en drankje, eet ik graag vlaai en taart, vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn neefjes en nichtjes (trotse peettante hier) en verzorg ik met liefde mijn schattige cavia’s.

Daarnaast houd ik van shoppen, mijn woning leuk inrichten, bloemen, koffie en tattoos. Ik ga graag de stad in om te shoppen en mijzelf in het nieuw te steken of om gewoon sfeer te proeven. Uiteraard ook met een tussenstop in een leuke lunchroom. Ik shop ook graag leuke vaasjes, kaarsen, theelichten etc. om mijn woning leuk mee te stylen. Daarnaast koop ik het liefst elke week een mooi boeketje bloemen, al schiet dat er toch iets te vaak bij in. En heb ik een koffieapparaat dat ik alleen gebruik om (véél) cappuccino's mee te maken.

Na jaren durfde ik ook eindelijk mijn eerste tattoo te laten zetten (en is de tweede al bedacht);

Capture life!

Ik ben geboren en opgegroeid in Maastricht. Een prachtige, nostalgische stad waar ik graag te vinden ben om te shoppen, fotograferen of een hapje te eten of te terrassen.

volgende >

Ik heb 3 cavia’s waar ik met alle liefde voor zorg. Ze worden uiteraard regelmatig op de foto gezet en ze hebben zelfs hun eigen Instagrampagina; The043Piggies.

volgende  >

Ik houd van paardrijden. Twee jaar paardrijles gehad, maar vanwege tijdsgebrek ben ik daar helaas mee gestopt. Ik hoop dit ooit weer te kunnen oppakken onder het motto ‘je bent nooit te oud om te leren’.

volgende >

Ik houd van Carnaval en vind het heerlijk om tijdens deze dagen door de stad te struinen om mensen te fotograferen en om zelf even lekker los te gaan.

weetjes

Hoe het allemaal begon

Als klein kind al vond ik fotograferen heel leuk. Dat heb ik niet van een vreemde. Mijn vader fotografeerde namelijk ook graag en deed zo nu en dan wel eens een bruiloft fotograferen. Ik kreeg mijn eerste camera toen ik mijn communie deed. Dat was er nog één waar ik een rolletje in moest doen. Over de foto's zullen we maar niet spreken, haha. ik was er namelijk niet heel serieus mee bezig. Ik vond het in ieder geval erg leuk, maar als je aan mij vroeg 'wat wil je later worden?', beantwoorde ik dat nooit met 'fotograaf'.

Langzamerhand werd ik te oud voor de camera. Deze had namelijk best een kinderlijk uiterlijk. Als tiener kocht ik dus een nieuwe; een roze Sony Cybershot DSC-W210. Een fantastisch, kleine digitaal cameraatje dat overal mee naar toe ging, maar vooral was om leuke vakantiefoto's mee te maken.

Eerste camera

Eerste spiegelreflex

In januari 2013 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Deze kocht ik voornamelijk om mijn vakantiefoto's te verbeteren, maar ook om foto's te gaan maken van mijn mooie Maastricht en ik legde de start van de bouw van de Koning Willem Alexandertunnel vast. Dit smaakte al snel naar meer. Ik ging mijn huisdieren "professioneler" fotograferen, de honden van mijn zus en broer, met de carnaval maakte ik reportages. In 2017 werd dat steeds serieuzer. Ik ging mij richten op portretfotografie en deed een oefenshoot en zo rolde ik in de ene naar de andere fotoshoot. Een familiereünie, verlovingsfeest, bruiloft, gezinsshoot, businesshoot. Ik nam allerlei soorten shoots aan om te ontdekken welke ik het leukste vond.

De liefde van fotograferen vond ik in baby's en honden. Twee totaal verschillende vlakken, maar ze hebben beide 1 ding gemeen. Zowel baby's en honden zijn onvoorspelbaar en doen lekker wij zij zelf zin in hebben. En dát vond ik zo ontzettend leuk en uitdagend. Ik wist dat dit was waar ik gelukkig van werd en droomde ervan om hier mijn beroep van te maken. 

In 2020 was het zo ver. Mijn fotodroom kwam uit. Photodreamz was geboren. Sindsdien heb ik al zoveel mooie zwangerschappen, pasgeboren baby'tjes, kindjes, gezinnen en honden mogen fotograferen. Inmiddels is het zelfs mijn parttime baan en ik geniet daar ontzettend van!

Contact

Dank voor jouw bericht! binnen 5 dagen ontvang je een reactie van mij :)

algemene voorwaarden

© 2023 photodreamz