< terug

Zo voel jij je zelfverzekerd tijdens een fotoshoot | 5 tips!

25 February 2023

5 minuten leestijd

Je zelfverzekerd voelen tijdens een fotoshoot kan nog wel eens een uitdaging zijn. We staan immers niet dagelijks voor een camera en er zijn honderd redenen waarom we denken dat we niet mooi op de foto staan. Dit kan voor een onzeker gevoel zorgen tijdens een fotoshoot. Daarom geef ik je graag 5 tips hoe jij je zelfverzekerd kan voelen tijdens een fotoshoot.

Stop met het uitstellen van het plannen van een fotoshoot, want niets is toch mooier dan eindelijk die toffe gezinsfoto’s te laten maken waar iedereen op staat. Of die foto’s met jouw trouwe viervoeter die je al zo lang wilt. Of van jouw mooie zwangere buik, zodat je deze foto’s later aan jouw kindje kunt laten zien.

Tips om je zelfverzekerd te voelen tijdens een fotoshoot

Tip 1: Zoek een fotograaf die bij jou past

Boek een fotoshoot niet bij de eerste de beste fotograaf die je tegenkomt. Volg een tijdje de fotografen die jou aanspreken en leer ze kennen. Check hun website en social media. Kijk of de foto’s jou aanspreken, maar kijk ook zeker of je een prettig gevoel krijgt bij deze fotograaf. Stuur eens een berichtje en kijk welke reactie je terugkrijgt. Voelt dit goed? Vraag dan meer informatie aan en maak die afspraak!

Tip 2: Draag tijdens de fotoshoot kleding waar jij je fijn in voelt

Het is zo belangrijk dat je tijdens de fotoshoot kleding draagt waar jij je happy in voelt. Voel jij je happy? Dan straal je dat ook uit op de foto’s. Kies daarom kleding uit die bij jou past en ga bijvoorbeeld niet voor een totaal nieuwe outfit. Wil je toch lekker gaan shoppen (snap ik helemaal hoor!), doe de outfit dan al eens een dag aan. Wil je gebruik maken van kleding uit de client closet van een fotograaf? Vraag of je deze van te voren al eens kunt passen. Zo weet je zeker dat de kleding je lekker zit en ook mooi staat of dat je toch liever een eigen outfit kiest.

Wil je nog naar de kapper voordat de fotoshoot plaatsvindt? Kies daarvoor het juiste moment. Zitten jouw haren het leukst kort na een kappersbezoek? Of juist pas een aantal weken later, als ze weer wat langer zijn? En als je voor een compleet nieuw kapsel wilt gaan, plan je kappersbezoek dan niet te kort op de fotoshoot. Zo kun je eerst wennen aan je nieuwe look.

Tip 3: Denk niet te veel na tijdens de fotoshoot

Let it go, let it go. Oké, sorry als je nu het Disneyliedje in je hoofd hebt, maar echt, laat het los. Denk niet te veel na tijdens een fotoshoot. Over hoe je haren zitten. Of het jouw goede kant is die richting de camera is gedraaid. Of de pose wel goed is etc. Check voordat we beginnen met het maken van de foto’s even of je haren, make-up en kleding goed zitten en laat het daarna gaan. Mocht er tijdens het maken van de foto’s iets zijn, dan geeft de fotograaf dit aan. En soms kan het zijn dat in een spontaan moment net jouw haren even anders waaien dan je had gewild. Maar als je met jouw haren bezig was geweest, was er wellicht een mooi, spontaan moment voorbij gegaan.

Tip 4: Uit je gevoelens voor een fotoshoot

Voordat we starten met de fotoshoot, vraag ik altijd of je al eens een fotoshoot hebt gedaan. Als het namelijk jouw eerste keer is, kan het wat spannender zijn dan dat je dit al vaker hebt gedaan.

Ben je onzeker over iets? Dat kan natuurlijk altijd en is absoluut niet erg of raar. Geef het wel even aan. Dan kan ik er rekening mee houden tijdens de fotoshoot door bijvoorbeeld bepaalde poses niet of juist anders te doen. Ik help je er graag mee zodat jij je lekker op je gemakt voelt. Alleen al het bespreken met de fotograaf zorgt voor een geruster gevoel.

Tip 5: Praat lief tegen jezelf, vooral vlak voor de fotoshoot

Ik hoor je nu denken ‘ik ga toch zeker niet tegen mijzelf zitten lullen in de spiegel’. Ik snap dat dit een beetje raar voelt, maar het helpt echt! Wat je water geeft, groeit. Dat geldt voor negatieve gedachten maar zeker ook voor positieve gedachten. Ga eens voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf dat je een lekker ding bent. Dat je knap bent. Dat je mooie ogen hebt, een mooie lach, een mooie haarkleur of wat dan ook. Wees eens lief voor jezelf, want ook jij mag er zijn!

Als je dit vlak voor de fotoshoot toepast, zal je merken dat je je sterk voelt tijdens het maken van de foto’s. En deze tip kun je natuurlijk altijd toepassen. Ook voor andere momenten waarop jij zelfverzekerd wilt overkomen.

Meer informatie?

Natuurlijk blijft een fotoshoot toch een beetje spannend, maar met deze tips weet ik zeker dat je je zelfverzekerd zult voelen! Wil jij samen met mij geweldige beelden creëren? Klik dan hier voor meer informatie.

Vragen?

Heb je vragen over deze 5 tips of wil je meer informatie over mij of de fotoshoots die je bij mij kunt boeken? Neem contact met mij op!

reacties

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

algemene voorwaarden

© 2023 photodreamz